Att bemöta kommentarer

Att bemöta kommentarer

    Posted in : Blogga:
  • On : maj 02, 2018

När du har en blogg är det viktigt att du har ett kommentarsfält under varje inlägg. I början, innan du har fått den trafik som du önskar, kan det hända att kommentarsfältet är lite utarmat, men när din blogg börjar att ta fart och synas i sociala medier och på nätet, så kan du räkna med både positiva och negativa anmärkningar på dina inlägg. Hur du hanterar dem mentalt är något som du själv måste fundera över men det finns tips på hur du kan hantera dem när du svarar.

Se till att svara på alla typer av kommentarer
Både positiva och negativa kommentarer bör besvaras då och då. Självfallet kan du ignorerar det verkliga hatet om du tycker att det inte finns något att svara på men tricket är att sätta dig över den nivå som näthataren är på. Se till att svara då och då på alla typer av synpunkter, speciellt om det finns skäl att svara. Kanske någon känner sig kränkt och vill ha en förklaring på ditt inlägg eller någon vill tacka för något. Visa att du bryr dig om dina läsares känslor, även om du kanske inte kan svara på alla.

Hur du svarar på negativ kritik
Att ta negativ kritik är inte alltid lätt men dock ett nödvändigt ont för att kunna utvecklas i livet. Försök att se vad läsaren stör sig på och utveckla det vidare i ditt svar genom att förklara vad du menar och kanske be om ursäkt om någon känner sig illa till mods. Svär aldrig i dina svarskommentarer utan håll dig på en lugn och mogen nivå där den andra inte kan komma åt dig. Vissa blir motiverade om du visar din ilska men om du sjunker till samma nivå genom att attackera, svära eller nedvärdera så är du inte bättre själv. En mycket hatisk kommentar kan faktiskt polisanmälas om du vill.

Om den som fäller elaka kommentarer inte vill ge sig så är det bästa sättet att blockera användaren så att han/hon inte längre kan fortsätta försöka sätta dit dig. Detta märks ganska snart vilken typ av människa du har framför dig. Alla har rätt att uttrycka sin åsikt och om kommentaren är respektfullt skriven, så har du ingenting att sätta emot. Vad du än gör, se till att skriva alla inlägg med respekt och svara folk med respekt.

Tacka för vänliga inlägg och svara på frågor
Det kan hända att folk vill veta hur du tänker eller vill ha tips eller svar på något. var extra noga att svara på dessa kommentarer, då din hjälp kan bidra till ytterligare trafik. Ignorera inte nyfikna läsare som vill ta del av din erfarenhet. Det var väl därför du började blogga, eller hur? Om någon ger dig ett tack för ditt inlägg, se till att ta emot detta tack genom att tacka själv.