Hur ofta bör man blogga?

Hur ofta bör man blogga?

    Posted in : Blogga:
  • On : aug 07, 2018

Att ha en blogg är för det mesta förknippat med positiva känslor och kommentarer även om det finns ett och annat rötägg därute som tillbringar tiden med att ge elaka kommentarer. Detta kan ibland ge upphov till att man drar sig för att göra ett nytt inlägg och då riskerar man också att drabbas av skrivtorka, vilket gör att ens blogg dör ut. Även du som emellertid vet hur man står emot taskiga kommentarer, bör veta att en blogg ständigt måste uppdateras för att vara med i leken. Det är alltså inget latmansgöra att driva egen blogg.

Inlägg och uppdateringar

Som du säkert redan vet efter att ha läst samtliga artiklar på den här hemsidan, så vet du att ett blogginlägg inte behöver vara speciellt långt. Långa, uttröttande texter kan vara hur välskrivna som helst men är de för långa så riskerar folk att börja gäspa till slut. 250 ord är en gyllene regel och en bra siffra att utgå ifrån när man skriver nya texter. Varva med bilder – bilder säger mer än tusen ord och attraherar fler läsare. Tänk dock alltid på marknadsföringslagen och hur man hänvisar till reklam.

Uppdateringarna bör helst ske varje dag och med 250 ord är det faktiskt inte mycket att be om. Om du emellertid inte har tid eller förmåga att uppdatera bloggen varje dag, så bör du absolut inte vänta mer än 3 dagar för att skriva ett nytt inlägg. Tänk också på att ett blogginlägg inte prompt är tvunget att bestå av text, det kan vara en film, en animering eller en bild med mycket lite text. Om du t.ex. ska skriva något om din uppkommande flytt till Småland, så varför inte göra en liten rolig film när du kontaktar en flyttstädningsfirma i Växjö och försöker prata småländska? Eller om du ska skriva om den senaste bravaden på krogen, så är förmodligen bilder mer intressanta än en lång text. Dessa omväxlingar av medier kan spara dig tid och skrivkramp, vilket gör att du kan göra fler inlägg.

Att skriva för ofta

Det kanske låter underligt men man kan också göra det misstaget att skriva inlägg för ofta. Lägger du in tre texter om dagen kan även lojala läsare få svårt att hinna med och missar på så sätt viktig information. Det kan också hända att inläggets kvalitet blir lidande om du skriver för ofta.

Om du har en blogg som kräver en text om dagen, bör du också hålla dig till det. Allt beror också på hur du har valt bloggens upplägg. Mycket beror således på din nisch och vilken typ av bloggare du är, men en grundregel är att inte skriva alltför frekvent och heller inte alltför sällan. Det finns dock bloggare som sätter upp texter en eller ett par gånger i månaden men detta kräver oftast att du är extremt känd redan.