Se till att nätverka ordentligt

Se till att nätverka ordentligt

    Posted in : Blogga:
  • On : mar 05, 2018

Att vara bloggare är som att driva eget företag. Man måste bygga upp sin bekantskapskrets från scratch i de flesta fall och ge sig ut och nätverka helt på egen hand. Se till att leta upp folk som just har med din bransch att göra istället för att ge dig ut på mingel som inte ger något tillbaka. Att bygga relationer till professionella journalister, författare o.s.v. och dessutom börja samarbeta eller kontakta bloggkollegor som kan ge dig tips eller hjälp dig i jakten på ny trafik, gör att du kan se framgången komma smygande snabbare.

Länka till varandras bloggar
Om du till exempel känner andra duktiga och framgångsrika bloggare som redan har en hel del trafik till sina inlägg, kan du be att han/hon skapar en länk till din blogg eller vice versa så att ni kan utnyttja varandras besökare och förbättra statistiken. Om du själv inte känner några bloggare i din genre så kan du gå in på din bloggportal och helt enkelt titta i katalogen över alla bloggare som har sin blogg där. Då kan du också kolla liknande ämnen och börja följa dessa bloggar. Du kan också lite diskret be bloggaren att sedan följa din blogg så att ni till slut kan börja länka till varandra.

Använd dig av sociala medier
Sociala medier är det bästa sättet att få ut sin blogg samt att knyta kontakter till andra bloggare, följare o.s.v. Om du har en blogg lär du till slut få räkna med kommentarer och mail och det är mycket viktigt att svara på dem så ofta du kan. Det visar att du är seriös och att du bryr dig om dina ”fans”.