Amarone förgyller bloggandet

Amarone förgyller bloggandet

    Posted in : Blogga:
  • On : apr 14, 2022

Att blogga kan vara ett nödvändigt ont för den som planerar att livnära sig på bloggen. Men det finns sätt att göra bloggandet lite roligare. Att dricka amarone till bloggstunden är ett sätt att förgylla bloggandet en aning, men man kan även ta till andra knep för att sätta sprätt på fingrarna. Här nedan kommer några förslag på hur du kan göra för att få fart på bloggandet och tycka att det är riktigt kul att posta blogginlägg flera gånger i veckan.

Lockar inte tangentbordet? Använd lockbeten!

Att sätta sig och skriva en bloggpost kan ta emot, speciellt om man inte har någon motivation alls att blogga. Då gäller det att se till att det blir mer lockande att sätta sig vid tangentbordet och börja skriva. Att dricka ett glas amarone kan få dig att tycka att det inte är så dumt att sitta i lugn och ro och skriva ner dina tankar, känslor eller åsikter i en bloggpost. Om inte just amarone lockar dig till tangentbordet kan du använda dig av något annat som får dig att vilja spendera tid med bloggen. Att använda lockbeten kan nämligen fungera för att lura hjärnan att tycka att något är roligare. När det sedan har blivit en vana att blogga behöver du inte längre använda dig av lockbeten. Huvudsaken är att få in vanan att blogga, hur du går tillväga för att lyckas med det spelar mindre roll.

Bryt mönstret – få mer kreativitet

Även om hjärnan är en slöfock som föredrar rutiner och att slippa anstränga sig i onödan, så är rutiner trots allt en kreativitetsdödare. Med andra ord behöver man bryta den vanliga vardagen då och då för att kunna få upp kreativiteten. Det behöver inte vara mer komplicerat än att ta en promenad på morgonen istället för att direkt göra dagens första kopp kaffe innan man sätter sig med bloggen. Att ta en promenad innan kaffet och bloggen bryter rutinen en aning. Man får frisk luft och blodcirkulationen kommer igång, vilket bidrar till klarare tankar. Under promenaden kanske man upplever saker som gör att man kommer på andra och nya tankar, vilket också kan främja kreativiteten en hel del. Dock är det viktigt att inte bryta rutinerna allt för mycket då det istället kan leda till utmattning och bli kontraproduktivt. Försök istället att hitta små sätt att bryta rutinerna i vardagen som gör det enkelt att implementera nya beteendemönster som kan trigga kreativiteten.