Blogga om offentlig upphandling

Blogga om offentlig upphandling

    Posted in : Blogga:
  • On : okt 20, 2022

Att blogga i största allmänhet är inte enkelt, att blogga om juridik är än mer komplicerat – framförallt om du vill ha många läsare. Juridik är sällan ett ämne som lockar många besökare, det är få personer som regelbundet vill läsa om reglerna avseende till exempel skuldebrev eller olika typer av arrenden. Men det finns undantag och ett av dessa undantag är offentlig upphandling, det vill säga det regelverk som styr när det offentliga ska köpa in tjänster eller produkter.

Offentlig upphandling sysselsätter ett stort antal personer

Det är många som dagligen arbetar med offentlig upphandling. Förutom för personalen på statliga och kommunala myndigheter utgör offentlig upphandling vardagen för ett stort antal ekonomer, advokater och andra konsulter. Du har därför en stor och presumtiv läsekrets, samtidigt som konkurrensen är begränsad, om du väljer att blogga om offentlig upphandling.

Offentlig upphandling är ett komplicerat område

Offentlig upphandling är ett komplicerat område inom juridiken. Dina läsare kommer med största sannolikhet inte att besöka din blogg för att roa sig. Deras primära syfte är i stället att informera sig och skaffa kunskap. Det kan därför vara en god idé att du, som en del av bloggandet, med jämna mellanrum intervjuar till exempel en advokat som är specialiserad på offentlig upphandling och på så sätt ger dina läsare praktiska tips.

//Kontinuitet är nyckeln till ett framgångsrikt bloggande

Även om du väljer att på din blogg engagera en advokat, och andra experter, som arbetar med offentlig upphandling får du räkna med att det tar tid att bygga upp bloggen och antalet besökare. Avgörande är att du kontinuerligt, och under en längre tidsperiod, publicerar relevant och intressant innehåll. De personer som besöker din blogg ska alltid kunna räkna med att bli serverade intressanta artiklar och intervjuer när de besöker din blogg. Lyckas du med detta kommer du förr eller senare att bli framgångsrik bloggare inom offentlig upphandling.