Att börja blogga

Att börja blogga

    Posted in : Blogga:
  • On : okt 10, 2017

Att blogga är en av de mest populäraste sysselsättningarna bland unga idag. Många har saker och ting på hjärtat som de vill dela med andra och då är en blogg ett perfekt alternativ. Om man dessutom sedan kan börja tjäna pengar på sitt bloggande är det ju inte fel det heller. Man kan blogga om precis vad som helst men vanligtvis väljer folk ämnen som ligger de varmast om hjärtat, eftersom det då blir bättre blogposts. En gyllene regel inom bloggandet, som visserligen är oskriven men ändå väldigt bra att veta om, är att ju mer man vet om ämnet och ju mer intresserad av det man är, desto bättre texter kan skapas som dessutom rankas högre av sökmotorerna.

Det första steget
Om du har bestämt dig för att dela dina åsikter eller kunskaper med andra och vill starta en blogg, finns det några saker du bör känna till. För det första, bestäm dig för en nisch. Se över de bloggar som redan finns över det eller de ämnen som intresserar dig och se till att hitta en nisch som ingen direkt skriver om ännu. Då riskerar du att fler blir intresserade av din blogg och börjar följa den. Folk vill gärna lära sig saker om vad som helst. Kanske du älskar att resa och vill informera om nya spännande resmål i världen dit folk kan åka. Din reseblogg kan därmed utgöras av nischade reseguider såsom “hur man undviker konflikter i Kina” eller “varför existerar Parissyndromet” (), o.s.v. Var inte rädd för hitta ett hålrum i ditt bloggande. Det är just dem du söker!

Nästa steg är att veta var din blogg ska heta och var den ska ligga. Namnet kan bara du komma på men däremot finns det ett stort utbud av bloggportaler som ger bloggare olika förmåner. Vissa erbjuder också reklamtjänster att sprida sina budskap via folks bloggar och då kan du också få lite betalt.

Bloggportaler
Den mest kända bloggportalen är WordPress.org som har många bra plugins och är den portal som de flesta använder i världen. Den är dessutom gratis så att du inte behöver betala för din blogg. Bloog.se är en annan gratis portal. WordPress ligger ständigt på framkant så när du skulle behöva uppdatera din blogg så är det inga problem. Dock ska du veta att gratis bloggportaler finansieras genom reklam och det är vanligt att du inte får ta så speciellt stor del av dessa pengar. Vill man ha ofrivillig reklam på sin blogg finns det möjlighet att betala en slant för att slippa det. Om man istället vill ha sitt eget namn på bloggen och en egen domän, så ska man skaffa en sådan (en domän) via sitt webbhotell. I slutändan om du verkligen vill tjäna pengar på din blogg, ska du se till att få så mycket trafik dit som möjligt.