Att tjäna pengar på sin blogg

Att tjäna pengar på sin blogg

    Posted in : Blogga:
  • On : Nov 19, 2017

För det första, börja inte blogga enbart för att tjäna pengar på din blogg. Dels riskerar du att bli omotiverad för snabbt om det inte kommer alltför få besökare och dels kan det hända att dina posts inte är tillräckligt intressanta. Det viktiga är att du verkligen älskar det du skriver om och att du lägger manken till för att få till bra innehåll. Det andra brukar då komma som en bonus men det gäller att ha en stor dos tålamod. Besökare kommer inte på en gång och det gäller att ha en väl utvecklad strategi för att få dit dem. Det ska förklaras mer ingående nedan.

Visa att du finns
Om ingen veta att du existerar så spelar det ingen roll hur många bra blogginlägg du har gjort. Ingen kan ta del av dem ändå, så du måste vara beredd på att göra ordentligt med reklam för din blogg. Därför är det smart om du länkar den till dina sociala medier och berättar varje gång du har gjort ett inlägg. På så sätt kan de spridas fortare. Att ha en dela-knapp längst ned på varje bloggsida är också en stor fördel så att varje besökare snabbt kan dela innehållet med sina vänner som i sin tur kan dela den med sina.

Inom bloggvärlden är många besökare likvärdigt med mer pengar så se till att besöksstatistiken håller sig på en hög nivå. Kontakta intressanta journalister eller personer som arbetar inom ditt ämne och sprid ditt budskap via mejl eller nyhetsbrev. Bloggportaler brukar erbjuda statistiktjänster som kopplas till varje blogg för att får reda på hur många som har läst dina inlägg. Man brukar säga att en bra siffra är 100 besökare om dagen.

Det är därför mycket viktigt att alltid hålla din blogg uppdaterad och vid god vigör så att den inte tappar besökarna. Ge även nytt liv i gamla inlägg och vila helst inte från skrivandet mer än några dagar. Sedan är det naturligtvis A och O att dina inlägg görs och skrivs med omsorg.

Förvandla statistiken till pengar
Om du vet med dig att du nu har ett stort återkommande läsare varje dag och månad, kan du välja olika åtgärder som kan ge inkomster. Att sälja reklamplatser på bloggen, att placera affiliatereklam på bloggen samt att använda sig av tjänsten Google Adsense är några bra alternativ.