Att skapa en bra bloggtext

Att skapa en bra bloggtext

    Posted in : Blogga:
  • On : jul 16, 2018

Du som är bloggare kan använda alla möjliga medier för att nå ut till din publik, men den vanligaste är ändå texten som bör vara både informativ och underhållande.

Skapa trovärdigt innehåll
Ditt blogginlägg bör vara trovärdigt och baserat på fakta. Hur du fått fram dessa fakta är din sak men ju mer du bevisar att du vet det du skriver om genom kvoteringar, bilder eller erfarenheter, desto mer intressant blir texten. Skapa en aha-upplevelse som gör att din läsare kan lösa ett av sina problem och skriv verkligen engagerande.

Var kreativ
Att skriva är en konst och ju mer engagemang och lust du lägger ned desto mer märks det av i texten. Idag rankar inte sökmotorerna lika ofta baserat på nyckelord, utan tittar mer på kvaliteten i texten samt den röda tråden.

Gör texten läslig för alla
Skriv enkelt för alla människor utan att verka banal och skriv till läsaren som “du”, “ni”, eller “er”. Använd inte för avancerat språkbruk och försök sträcka dig till så många som möjligt i målgruppen.

Ta en kvalitetskontroll
Innan du publicerar ditt mästerverk, kolla att allt är korrekt stavat och att fakta stämmer. Se också till att ämnet är avsett för målgruppen.