Få bloggen att växa

Få bloggen att växa

    Posted in : Blogga:
  • On : jul 13, 2018

Majoriteten (men inte alla) av bloggare vill naturligtvis att ens blogg ska bli så stor som möjligt. Orsakerna till att man vill att bloggen ska växa är många, men det kan t.ex. handla om att man vill nå ut till så många som möjligt, att man vill tjäna pengar på sin blogg eller att man helt enkelt vill vara en offentlig person i samhället. Det sistnämnda kan dock vara svårt om man inte vet exakt hur man ska gå tillväga för att knipa till sig uppmärksamheten, men att få bloggen att växa är i sig inte en speciellt komplicerad process. I denna text kommer vi att lista ett flertal smarta knep som man återkommande kan använda sig av för att få sin blogg uppmärksammad. Häng med!

1. Det första man behöver komma ihåg är att bloggen inte kommer att bli hittad av sig själv. Du måste med andra ord se till så att människor får upp ögonen för din blogg, helt på egen hand. Det enklaste sättet att göra detta på är att dela sina egna blogginlägg i sociala media och lämna inlägget offentligt så att det kan spridas till fler ögon. Alternativ nummer två är att kommentera, kommentera, kommentera. Kommentera andra bloggar, bilder, allt du kommer på och länka då till din egen sida.

2. Glöm inte bort vikten av att hålla dina läsare uppdaterade. När man kommer in på en blogg vill man se att bloggaren är aktiv och att det ständigt kommer upp nya bilder och inlägg. Har du brist på fantasi kan du använda internet för att se vad andra skriver om.

3. Ett smart sätt att få bloggen att växa är genom att anordna tävlingar av olika slag. Låt dina läsare tävla om olika saker som exempelvis biljetter till årets händelserika oktoberfest? För bästa effekt bör du ha som tävlingsregel att de tävlande ska skriva ett inlägg på sin egen blogg om varför de bör vinna, och därefter länka till din sida.

4. Att uppdatera ofta är inte värt mödan om inläggen du skriver är tristare än tristast. Försök att alltid ha inlägg som drar till sig uppmärksamhet från dina läsare och intressanta texter som människor gärna går tillbaka till. Visst kan man skriva att man har varit hos mormor i veckan, men låt inte hela inlägget handla om vilka kakor mormor bjöd på eller att ni “hade en trevlig stund”. Var detaljerad och hitta något som du kan prata vidare om, t.ex. att du blev inspirerad till vintagekläder när du kikade in i hennes garderob och vilka vintageplagg som är inne just nu.

5. Korta inlägg är bättre än långa. Anledningen till detta är för att människor sällan orkar läsa igenom alldeles för mycket text. Skriv hellre flera kortare inlägg om olika ämnen, istället för ett långt.