Byt karriär med hjälp av en blogg!

Byt karriär med hjälp av en blogg!

    Posted in : Blogga:
  • On : jan 01, 2019

Är du också en av dem som sitter fast? Statistiskt sett är chansen att du är det åtminstone stor – undersökningar visar till exempel att hela 90 procent av kontorsanställda drömmer om att göra någonting helt annat. Funderar du också på ett karriärbyte kan en blogg bli plattformen som ger dig precis den skjuts du behöver på vägen.
Kanske förstår du inte riktigt hur det blev så här, du som var den kreativa, och drömde om parfym, vackra kläder, flärd och glamour och nu möter du dig själv i en trist personalmatsal varje dag. Förvisso har du åldrats men handen på hjärtat så är det inte därför du numera tonar ner din stil. Vardagen och jantelagen har fångat dig i sitt grepp. Även om influencers spås lysande utsikter och verkar vara det nya svaret är det långt ifrån en självklarhet att du bara kan säga upp dig, ta klivet ut i osäkerheten och hitta nya intäktskällor via en helt okänd blogg.
Så hur ska du då bära dig åt för att komma loss, bli kvitt tristessen och blomma ut till ditt rätta jag? Ett konkret sätt är de facto att genast komma igång med en blogg. Om du mot förmodan också fastnat i jante-träsket så är det dags att kliva upp därifrån nu. För att blogga handlar inte bara om hur ofta du bör blogga utan även om hur du förmår att dela med dig av dig själv som person, din vardag eller vilket specialintresse det kanske är som ligger till grund för tankarna att byta karriär.

Orsaken till att de flesta aldrig kommer vidare och kommer igång med vad de faktiskt vill göra handlar om rädsla. Rädsla för att göra bort sig. Rädsla för vad din gamla kompis från högstadiet (som du egentligen inte ens vill umgås med längre) ska tycka om vad du gör. Rädsla för allt annat än det du borde vara rädd för: nämligen att ligga där på dödsbädden en dag och inse att du stöttade alla andra runtomkring dig utan att någonsin ge dig själv chansen att göra det du verkligen ville göra. Alla former av karriärbyten behöver kanske inte vara så drastiska, i vissa fall kanske det snarare enbart är en viss förskjutning du är ute efter.

Genom att starta en blogg kan du ta första klivet. Med en garanterad inkomst från ditt nuvarande arbete har du all möjlighet i världen att pröva dig fram i lugn och ro. Kanske ska du ha en mer personligt inriktad blogg? Kanske behöver du hålla dig mer orienterad kring sakfrågor, till exempel om du siktar på att byta karriär till ett mer avancerat område än det du är verksamt inom idag. Bloggen erbjuder dig möjlighet att utveckla tankar och resonemang, engagera läsare och driva dialogen med dem vidare. Underskatta inte vad enstaka kommentarer eller likes kan leda till i framtiden! De flesta affärsrelationer börjar ju med en personlig kontakt. Låt bloggen din förlängda arm i år så har du alltid de digitala krokarna ute och ökar chanserna att få det professionella napp du längtar efter!