Marknadsföra blogg via sociala medier

Marknadsföra blogg via sociala medier

    Posted in : Blogga:
  • On : jan 08, 2019

I en blogg kan man läsa om alla möjliga ämnen såsom ett utdrag från den stressiga vardagen eller olika resor man gjort i världen. Det är en av de mest inkomstbringande medieformerna på nätet för frilansare. Det som är viktigt är hur man marknadsför bloggen och förmår besökare att ta det avgörande beslutet att vilja klicka sig vidare på just ditt inlägg och ta sig tid att läsa den. Detta i sin tur kräver att du gjort hemläxan i att marknadsföra dina sociala medier så pass att människor är villiga att besöka, gilla och följa den.
Givetvis finns det fler sätt att marknadsföra sin blogg på såsom sökmotoroptimering (SEO) och nätverkande, men med tanke på att ungdomar idag tittar mer på sina sociala medier än på TV, med så mycket som upp till fem timmar per dag, så kan man inte nog understryka vikten av att utnyttja plattformen till marknadsföring.

Blogg per definition

Eftersom vi pratar om marknadsföring av bloggar vore det i sin ordning att först reda ut begreppet blogg. En blogg är en slags digital dagbok som behandlar ett eller fler ämnen och som oftast ligger på en dedikerad webbsida och med hjälp av reklam kan bloggare tjäna pengar via deras läsare och följare. WordPress är en känd plattform för att skapa upp bloggar och kräver inga avancerade kunskaper för att etablera. Ofta har populära hemsidor egna bloggar som ger intresserade insikter i vad som händer “bakom kulisserna”.

Hur du marknadsför din blogg i sociala medier

Bland de bästa sätten att marknadsföra dina blogginlägg är genom att skaffa sig följare på någon eller fler av dessa sociala medier, såsom Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn och dela sina inlägg där. Idag använder sig många företag av företagsbloggar för att sprida sina produkter och tjänster på detta sätt. När din blogg blir stor nog kommer du så småningom kunna hyra kontor stockholm och livnära dig på enbart din blogg. Men för att nå dit krävs hårt arbete och mycket tålamod. Nedan följer några viktiga punkter att vara extra uppmärksam på:

  • Att tillhandahålla kvalitativt innehåll till läsarna är av allra störst vikt när det kommer till bloggning och det bästa sättet att hitta det är genom att söka efter trendiga ämnen på sociala medier.
  • Optimera räckvidden på dina sociala medier mot att låta dina inlägg för riktade målgrupper som har besökt relevanta inlägg på din webbsida. På Facebook går du under alternativet “Skapa en anpassad målgrupp” och väljer att gå efter “Webbplatstrafik”.
  • Ta reda på dina “long tail nyckelord” och maximera inläggen utifrån dem. Dessa ord är kortare sökfraser som besökare använder för att hitta relevant information. Ett sätt att ta reda på dessa är att skriva ett sökord på Google och då kommer en räcka sökförslag dyka upp som du kan använda.
  • Bjud in dina besökare att prenumerera på senaste blogginlägg genom att lägga in ett prenumerationsformulär i anslutning till dina blogginlägg.
  • Bjud in vänner till att gilla och följa din sida på någon av sociala medier. Ett enkelt sätt att få följare och förhoppningsvis få spridning.

Lycka till med bloggen!