Med blogg och YouTubekanal på resan

Med blogg och YouTubekanal på resan

    Posted in : Blogga:
  • On : maj 15, 2021

Vet du om att det finns personer som har som heltidssyssla att blogga och skapa YouTubematerial om sin resa? Visst låter det härligt, att kunna vara ute och resa året om och samtidigt få betalt för det.

Resa med lön

Med egen blogg och YouTubekanal kan du bokstavligen resa samtidigt som du får en lön. Det kräver att du har skapat ett företag av din blogg och YouTubekanal och att du verkligen skapar content som folk efterfrågar. Men det är helt möjligt och du kan gå ut på YouTube för att få inspiration från heltidsresenärer. Du kan också läsa resemagasinet Vagabond för att bli inspirerad och lära dig förstå hur man skapar goda reportage och för att förstå vad folk verkar vara intresserade av. För att kunna resa med lön måste du fokusera på läsaren och tittaren, istället för på vad du själv primärt vill göra.

Din blogg och YouTubekanal

Först måste du komma på ett bra namn. Det är många som bara använder sitt egna namn, vilket fungerar väldigt väl. Sedan behöver du köpa hosting och domänadress på ett webbhotell och skapa en YouTubekanal. Din kanal och blogg måste naturligtvis ha samma namn, samma logga och vara som ett varumärke.

Att bygga upp internetnärvaro tar tid. Spara ihop mellan 60 000-100 000 kronor, så att du garanterat kan betala både resor, boende och mat. Då kan du vara ute och resa under lång tid, skapa mycket material som du lägger ut på internet, samtidigt som du får följare. När du sätter i gång måste du vara beredd på att jobba med ditt reseprojekt dagligen. Du måste även fortsätta när det känns tungt. När du inte har några tittare eller läsare. De personer som lyckas är personerna som helt enkelt håller ut, är villiga att lära sig och förbättra sitt innehåll. Du tjänar pengar genom att ha affiliatelänkar, sälja produkter, en webbshop och reklamintäkterna på din YouTubekanal.