Skriva en blogg om karriär och affärsliv

Skriva en blogg om karriär och affärsliv

    Posted in : Blogga:
  • On : Dec 30, 2020

Är du intresserad av arbetsmarknaden och vill tipsa människor om hur de kan göra karriär? För att få ut dina idéer kan du i så fall starta en blogg där du skriver om detta. Till exempel kan du ha olika inriktningar som jobbansökningar, intervjuer och karriärmöjligheter. Du kan även välja att ha en lite smalare blogg och enbart rikta in dig på en av dessa delar. En annan variant är att välja en typ av bransch och skriva om vad det finns för arbetsmöjligheter inom denna. Det beror förstås på vad du är intresserad av samt vilka kunskaper du har.

Tipsa om hur man hittar jobb

I Sverige har vi tyvärr en ganska hög arbetslöshet för tillfället, speciellt om man tittar på ungdomsarbetslösheten som är historiskt hög. Sitter du på knep som kanske gör att någon kan hitta ett arbete? Det kan till exempel handla om att du känner till bra och seriösa rekryteringsföretag som Bravura. De har specialiserat sig på människor som är i början av sin karriär och annonserar ut alla sina lediga tjänster på sin hemsida. De är dessutom verksamma i ett stort antal orter i Sverige vilket ökar chanserna för att dina läsare ska hitta jobb. Försök hitta nya infallsvinklar och skriv om saker som människor kanske inte tänkt på. Det gäller även att sticka ut ur mängden när man driver en blogg och erbjuda något som ingen annan har.

Ta med personliga exempel

Det som gör dig unik är självklart dina egna erfarenheter och vad du har arbetat med genom åren. Därför är det en god idé att väva in dina personliga exempel när du skriver dina texter. Det ger för det första en infallsvinkel som ingen annan har och för det andra en chans för dina läsare att lära känna dig lite bättre. Många läsare tilltalas av en mer personlig blogg där skribenten är beredd att bjuda på sig själv. Glöm inte heller att skapa en kontaktsida så både läsare och eventuella samarbetspartners kan få kontakt med dig. Det kommer öppna ännu fler möjligheter som gör bloggandet ännu roligare. Om du vill gå steget längre kan du även skapa en sida på sociala medier som används specifikt på bloggen. Det är ytterligare ett sätt att komma närmare dina läsare.