Så skriver du en inkomstbringande blogg

Så skriver du en inkomstbringande blogg

    Posted in : Blogga:
  • On : mar 31, 2020

Det är många som skulle vilja ha en blogg som ger dem ett par extra tusenlappar i månaden. Här kommer tips på hur du kan skriva en inkomstbringande blogg.

Bloggen – ett företag

Redan innan du börjar att blogga bör du tänka igenom din blogg på ett sådant sätt att det är värt för dig att lägga tid på den. Du måste tänka som företagare för att lyckas som bloggare. Det är också många som tänker att de ska sitta i sin soffa, blogga och tjäna pengar, men i verkligheten är det snarare så att du måste sätta dig vid ditt skrivbord. Förutom en dator, så behöver du skapa en bra arbetshörna där du arbetar med din blogg, ditt företag. Du hittar snygga kontorsmöbler hos OfficeDepot. Oavsett om du bara planerar att blogga för att få en extrainkomst, eller för att en dag kunna driva ett bloggimperium på heltid, så är det viktigt att ha en bra arbetsplats.

Den nischade bloggen

En nischad blogg är en sajt som handlar om ett särskilt ämne. Istället för att du skriver om lite av varje, så skapar du en blogg som är som en liten minitidning dit intresserade kan surfa in för att få intressant och användbar kunskap. Då konkurrensen på nätet är hård, så måste du först verkligen tänka igenom vilket ämne som du ska skriva om. Det är många som har förstått att de ska skriva nischade bloggar, men de missar ofta att nischa bloggen nog mycket. Om du tycker mycket om att resa, så kan det kännas ganska självklart att blogga om just resor. Då tycker du kanske att du har nischat dig nog genom att bara välja att skriva om att resa i Asien. Men det räcker inte. Du måste välja en särskild aspekt av att resa, kanske att bara resa med tåg i Asien eller att du bara skriver om en särskild del, som Thailands övärld. För att lyckas med den inkomstbringande bloggen måste du nischa dig väldigt smalt.

Hitta din målgrupp

Du måste även besluta dig för vilken målgrupp som du riktar dig mot. Låt oss säga att du bloggar om att cykla. Då cykelintresset är stort i Sverige, så är det många som kan vara intresserade, men på olika sätt. Du kan rikta dig mot barnfamiljer, pensionärer som vill börja använda elcykel eller långfärdscyklister som cyklar till Nordkap som uppvärmning inför den riktiga cykelsemestern. För att lyckas med din blogg och kunna tjäna pengar på den, måste du vara medveten om både synvinkeln – nischen – och målgruppen.

När du börjar att blogga måste du också utgå från en trial and error-strategi. Du planerar kanske att blogga om agilityträning av hundar, men skriver en artikel om hunddagis som blir mycket delat, och kan behöva lägga om bloggen till just hunddagis.