Vad ska man blogga om?

Vad ska man blogga om?

    Posted in : Blogga:
  • On : jul 09, 2018

Det viktigaste är att skriva om någonting som man är intresserad av, och allra helst någonting som man är bra på också. Väljer man ett ämne som inte intresserar en så är risken stor att det märks och att inläggen blir ointressanta. Kan man ingenting om det man skriver om så kommer det också att märkas, och då blir det förstås också helt ointressant för läsarna. Vill man ändå skriva om något som man inte har full koll på, så kan man göra research innan och läsa på om ämnet. I övrigt kan man blogga om precis vad som helst, bara fantasin sätter gränser.

Ett ämne som är populärt att blogga om är inredning, så om man är intresserad av det kanske det kan vara något. Många gillar att läsa och finna inspiration i bloggar som handlar om inredning, så om du har kunskaper i ämnet kan du med fördel dela med dig av dem. Läsarna brukar även tycka att det är kul att se inspirerande bilder, så visa gärna upp ditt eget hem. Före- och efterbilder är extra kul, låt läsarna följa med när du har inredningsprojekt. Man kan också tipsa om möbler för till exempel tv-rummet, kanske ett inlägg med “tio snyggaste sofforna”. Ett annat sätt kan vara att tipsa om mer specifika saker som kanske en ny snygg Ikea Ektorp-klädsel du köpt, eller varför inte ett unikt loppisfynd.

 

Fundera över vilken slags blogg du vill ha. Vilket ämne vill du skriva om? När du bestämt det så kan du gå vidare och bestämma upplägget. Ska inläggen vara personliga eller informativa? Ska bloggen fungera som en webbtidning, med artiklar och krönikor och så vidare? I så fall kan du skriva personligt och dela med dig av dina egna åsikter när du skriver krönikor, samtidigt som du skriver mer informativt när du skriver artiklar. Du kanske även kan ha en “frågor och svar”-kategori, där du antingen svarar på läsarnas frågor eller själv väljer ut vanliga frågor du fått.

Andra saker som man bör tänka på när man bloggar är hur man skriver, rättstavning och grammatik. Det är viktigt att tänka på hur man formulerar sig så att meningen blir korrekt uppbyggd och lätt att förstå. Slarva inte när du skriver dina inlägg utan lägg lite tid på att få dem bra och välskrivna, det kommer definitivt att löna sig i längden eftersom många läsare slutar följa bloggare som inte skriver bra.