Blogga om resor

Blogga om resor

    Posted in : Blogga:
  • On : okt 08, 2018

Ett av de populäraste ämnena när det kommer till bloggar, är resor. Det kan handla om långa resor till exotiska destinationer, hur man planerar en perfekt weekendresa eller vilka charterbolag som har de bästa erbjudandena. För den som läser dessa bloggar är det både ett sätt att få bra tips och idéer om vart och hur man kan resa, men också en underbar eskapism för dem som kanske inte har tid eller råd att resa just nu.
Så hur skriver man en bra reseblogg? Bör man ha rest över hela jordklotet eller räcker det om man har varit i Norge över en helg? Är det något speciellt
blogg vokabulär man bör använda eller kan man skriva hur som helst? Vad skall man fokusera på?

Var personlig

Bland det viktigaste man bör vara noga med när man bloggar är att vara så personlig som möjligt. En blogg är ju inte en tråkig gammal text skriven av en stofil, utan ett levande ting som ständigt förändras och förnyas. Som bloggare bör man bjuda på sig själv, utan att det blir för exponerande, och särskilt när det kommer till reseskildringar så vill man som läsare höra vad just dina erfarenheter har varit. Har du ett bra restaurangtips eller en dråplig berättelse om hur du gjorde bort dig på Mallorca? Allt behöver inte vara perfekt, men det får gärna vara personligt då det får läsaren att lära känna dig och vilja veta mer. Det finns gott om

reseguideratt ta del av men bara en av dig, och är precis det som gör den stora skillnaden.

De bästa ämnena

Som sagt, det finns redan massor skrivet om olika länder och resmål, så ju fräschare och mer innovativ infallsvinkel du har desto bättre. Om du till exempel gillar att resa till Rom, varför inte komma med tips om vilka stadens bästa handarbets-butiker eller irländska pubar är; Colosseum har det ju redan skrivits kilometerlånga texter om! Vem är New Yorks bästa frisör eller var i Indien kan man gå på hundpromenader. Hur gör man bort sig i Grekland? Vad skall man inte äta i Argentina? Fundera på vad du själv skulle vilja läsa om och kör på.

Vanliga misstag

Man är ju inte mer än människa och som bloggare är det inte ovanligt att man får lite skrivkramp. Eftersom man hela tiden bör hålla sin blogg uppdaterad är det därför bra att ha lite inlägg på lager ifall man för tillfället inte orkar eller har lust att skriva. Det kan vara något så enkelt som ett foto med ett par roliga kommentarer eller något recept man råkat på, men att lägga ut något är extremt viktigt för den som vill att läsarna skall komma tillbaka om och om igen.