Boosta bloggen!

Boosta bloggen!

    Posted in : Blogga:
  • On : mar 19, 2019

Oavsett vad du bloggar om för ämne, så vill du självklart att den ska växa och vara relevant för dina läsare. Om du upplever att det inte händer något på din blogg, inga kommentarer, för få eller inga nytillkomna läsare eller att du inte vet vad du ska skriva, så kan du ta till knep för att boosta bloggen.

Storstäda bloggen

På samma sätt som du ibland behöver gå igenom ditt hem och storstäda, så kan du också behöva göra det med bloggen. När vi storstäder brukar vi ofta både ta bort onödiga saker och sätta upp nya gardiner och snygga dekorer – detsamma behöver du göra på bloggen. Det är dumt att ha halvbra inlägg som personer läser, men bara tycker är halvbra, vilket medför att de inte går vidare att läser dina riktigt genomtänka inlägg. Våga ta bort bloggposter, särskilt de som inte har några kommentarer. Det är bättre att satsa på kvalitet än kvantitet.
Titta också på layout och bilder, be gärna en vän eller familjemedlem att “kritisera” din blogg – det enda sättet att förbättra saker är genom att förändra dem. Du skriver kanske jättebra inlägg som många skulle vilja läsa, men huvudbilden på bloggen ser barnslig ut. Våga förändra!

Relevanta blogginlägg

Det viktigaste du kan göra för att boosta din blogg är att skriva bra blogginlägg. Ju bättre artiklar du skriver, desto fler läsare kommer du att få. Det tar tid att bygga upp en blogg, men börja redan idag att endast skriva genomtänka inlägg. Ge gärna dina besökare kunskap som de har nytta av. Om du skriver om att ha barn eller om kläder, så hjälper du dina läsare om du ger tips på bra sajter som https://www.bigbaby.se, där de kan hitta allt från söta babykläder till välkonstruerade barnvagnar! Ju mer du hjälper dina läsare med deras problem, desto större anledning har de att gå in på din blogg.

Du kan också skapa DIY-artiklar, eller gör-det-själv-artiklar, om du är skicklig på något. Är duktig på att dekorera tårtor, så kan du visa hur man går till väga för att skapa en snygg tårta till ett födelsedagskalas. Om du tycker om att hålla på i trädgården, kan du visa hur man steg för steg driver upp tomatplantor. Smarta och genomtänka DIY-artiklar är populära och skapar mycket trafik.

Dina läsare är din största tillgång och du måste bemöta dem med respekt. Om ditt mål bara är att skapa en stor blogg och få många läsare, utan att du bryr dig om dem eller skapar en relation med dem, så kommer du inte att lyckats. Det är viktigt att som bloggare tänka på dina läsare – annars kommer du inte få några besökare. Ett bra sätt att boosta bloggen är genom att försöka få läsarna att skapa material: be dem kommentera dina inlägg, fråga efter deras åsikter och skapa små undersökningar där de enkelt kan besvara en fråga. Arbeta för att din blogg både är skriven av dig, och dina läsare!