Så får du fler besökare till din blogg

Så får du fler besökare till din blogg

    Posted in : Blogga:
  • On : feb 12, 2019

Om du har en blogg vill du självklart ha besökare. En del bloggare vill ha många besökare för att tjäna pengar, andra vill ha besökare som är intresserade av ämnet som det bloggas om och för att skapa relationer eller kontaktnät. Många bloggar också som ett sätt att ha kontakt med familj och vänner och dela med sig till dem som är intresserade – oavsett så vill ändå alla bloggare få fler besökare och känna att bloggen ger något. Du ska nu få tips på hur du får fler besökare till din blogg.

Bloggen – som inkomst

Om ditt mål med din blogg är att den ska ge dig inkomst, så måste du tänka som en företagare. Din blogg är ett företag – vare sig du har F-skattesedel eller ej. En företagare tänker igenom sitt företagsnamn – vad din blogg heter -, och vad de säljer – i ditt fall vad du har för material. För att få mer besökare måste du både tänka på SEO, sökmotoroptimering, alltså att Google tycker om dig, och att besökare lätt hittar till din sida. Men du måste också tänka på relationer – online, men också IRL. Besvara alla frågor från dina besökare, försök att få dem att interagera med både dig och med varandra. Om din blogg handlar om att ge ut e-böcker, så bör du också träffa andra som bloggar heltid och delta i konferenser och forum. För att marknadsföra dig som seriös bloggare kan du hyra konferensrum i Stockholm och bjuda in både bloggare, föreläsare och bloggläsare – du har plötsligt gått från att skriva hemifrån, till att bli en aktiv person som folk kan vända sig till. Alla som deltagit på konferensen kommer också att skriva om den.

Bloggen – om ämnet

Om din blogg handlar om arkeologiska fynd från vikingatiden, så är den å ena sidan smal, men å andra sidan fångar den upp ett stort intresse hos många. Du bör satsa på mer material – kvalitativt material. Om du inte läst en kurs i historia eller arkeologi, så bör du göra det; distanskurs fungerar bra. Men du behöver också åka till intressanta platser, kanske besöka en utgrävning eller göra filmer från Birka att lägga upp. Huvudorden är kvalitet och mer material från riktiga historiska platser.

Även en blogg som främst finns till för familj och vänner kan växa, både i kvalitet och kvantitet. Du bör först besluta dig för om du vill ha fler läsare eller inte. Om den är en intern blogg, så är det inte intressant för nya bekantskaper att läsa den. Vill du däremot ha lite fler läsare och även försäkra dig om att andra verkligen tycker om vad du skriver, så måste du tänka kvalitet. Lägg bara upp bra bilder på personer som vill vara med på bild på nätet. Testa också hur mycket folk egentligen läser genom att ställa frågor och be dem kommentera i kommentatorsfältet – inga kommentarer betyder att du behöver arbeta igenom bloggen. Försök också att blogga om det som du tror att din familj och vänner tycker är intressant.